"Da nobis recta sapere"

Publicații UASM


sa

 

RINA SIMTEX


edrone


 

rural


 
tempus

CRU
logo AUF RVB
agrilida
logoev

sufor


Euraxess


casee logo


TecTNet logou


teachme


fktbum


elevate logo


AG Lab


restart


logo smart

 


erasmus+

 


Centrul Euros

 


casee


 

ceepus logo rgb web


logo smart

 


 CREDO


 

uniclad


 

euagro


 

RO MD


 

cedr


Crosscompconnect

Vizita Alteţei Sale Regale, Principelui Radu al României la UASM

La 29 septembrie curent, la 82 de ani de la semnarea de către MS Regele Carol al II-lea a Decretului Regal de înfiinţare a Facultăţii de Ştiinţe Agricole cu sediul la Chişinău, Universitatea Agrară de Stat din Moldova a avut onoarea de a-l primi într-o vizită publică de lucru pe Alteţa Sa Regală, Principele Radu al României, însoţit de Ministrul Educaţiei al Romîniei domnul Sorin Cîmpeanu şi domnul Ionuţ Răzvan Teodorescu, preşedintele Consiliului Naţional al rectorilor.

Agenda Înalţilor oaspeti  a inclus întîlnirea cu conducerea Universităţii, vizitarea Muzeului, Oenotecii UASM şi a Facultăţii de Agronomie. Oaspeţii s-au întîlnit şi au discutat cu cadrele didactice şi studenţii Facultăţii de Agronomie. În cadrul discuţiilor cu Ministrul Educaţiei din România a fost abordată problema restabilirii relaţiilor de colaborare din anii 90, cînd profesorii Universităţii noastre aveau posibilităţi largi de a efectua stagii de perfecţionare în universităţile de profil din România.

După vizita Facultăţii de Agronomie, Principele Radu al României a mers la aleea principală a Universităţii, unde a sădit un pom.   

În discursul său din cadrul întîlnirii, Rectorul, acad. Gh. Cimpoieş a remarcat ocazia de excepţie ce i-a revenit Universităţii noastre - vizita cu care ne-a onorat această personalitate marcantă, figură emblematică, care s-a manifestat în viaţa socială, culturală, politică şi ştiinţifică a României, promovînd cultura şi imaginea românilor de pretutindeni.


ordinul-republicii
In October, 2013,
State Agrarian University of Moldova was conferred the highest state distinction 
"The Order of the Republic".

 

Double Degree

dubla diploma

engleza

UASM pe Facebook

Hot-Line

Copyright © 2021 State Agrarian University of Moldova
All Rights Reserved.

Designed by Nicolae Daraduda