"Da nobis recta sapere"

Publicații UASM


sa

 

RINA SIMTEX


edrone


 

rural


 
tempus

CRU
logo AUF RVB
agrilida
logoev

sufor


Euraxess


casee logo


TecTNet logou


teachme


fktbum


elevate logo


AG Lab


restart


logo smart

 


erasmus+

 


Centrul Euros

 


casee


 

ceepus logo rgb web


logo smart

 


 CREDO


 

uniclad


 

euagro


 

RO MD


 

cedr


Crosscompconnect

Inițierea constituirii Filialei Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești” (ASAS) în Republica Moldova

 

Pe data de 30 iulie 2021 Liviu VOLCONOVICI prof. univ. rectorul Universității Agrare de Stat din Moldova a găzduit membrii de onoare ASAS în Republica Moldova. Întâlnirea a avut loc în sala de protocol UASM. La ședință au participat rectorul UASM dl prof. univ. Liviu VOLCONOVICI, prorectorul dl conf. univ. Ilie CERCEL. La Adunarea de iniţiere a Filialei ASAS în Republica Moldova au participat 14 persoane, după cum urmează:

 1. Andrieș Serafim
 2. Balan Valerian
 3. Boincean Boris
 4. Botnaru Vasile
 5. Dadu Constantin
 6. Donica Ilie
 7. Duca Gheorghe
 8. Eremia Nicolae
 9. Gaină Boris
 10. Iliev Petru
 11. Marian Grigore
 12. Rapcea Mihail
 13. Stratan Alexandru
 14. Taran Nicolae

La şedinţă s-a discutat: Alegerea preşedintelui si secretarului adunării; Cu privire la inițierea constituirii Filialei ASAS din Republica Moldova; Adresare către domnul prof. univ. Valeriu Tabără, președinte ASAS cu rugămintea de a deschide Filiala ASAS în Republica Moldova.

Constantin DADU, prof. cercetător, directorul  Institutului Știinţifico-practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare a subliniat importanța realizării unei bănci de gene pomicole în Republica Moldova, în colaborare cu România. O astfel de abordare ar permite încadrarea în marile domenii de politică europeană, gestionarea și conservarea biodiversității, obiectiv fundamental în Pactul Verde European.

Valerian BALAN, prof. univ. a accentuat că ședința de inițiere a filialei ASAS în Republica Moldova are loc în prima instituţie de învăţământ superior din țară, întemeiată în anul 1933 în urma promulgării de către Regele Carol al II-lea a Legii despre transformarea Secţiei de Ştiinţe Agricole a Universităţii din Iaşi în Facultatea de Ştiinţe Agricole cu sediul la Chişinău.

În decizia adunării s-a făcut adresă către domnul prof. univ. Valeriu TABĂRĂ, președinte ASAS cu rugămintea de a deschide Filiala ASAS în Republica Moldova.

În încheiere dl Liviu VOLCONOVICI prof. univ. a accentuat că ședința de inițiere a Filialei ASAS în Republica Moldova s-a petrecut în Universitatea Agrară de Stat din Moldova, care s-a afirmat printr-un nucleu științific de mare importantă atât pe plan intern, cât şi internațional.

 


ordinul-republicii
In October, 2013,
State Agrarian University of Moldova was conferred the highest state distinction 
"The Order of the Republic".

 

Double Degree

dubla diploma

engleza

UASM pe Facebook

Hot-Line

Copyright © 2021 State Agrarian University of Moldova
All Rights Reserved.

Designed by Nicolae Daraduda