"Da nobis recta sapere"

Publicații UASM


sa

 

RINA SIMTEX


edrone


 

rural


 
tempus

CRU
logo AUF RVB
agrilida
logoev

sufor


Euraxess


casee logo


TecTNet logou


teachme


fktbum


elevate logo


AG Lab


restart


logo smart

 


erasmus+

 


Centrul Euros

 


casee


 

ceepus logo rgb web


logo smart

 


 CREDO


 

uniclad


 

euagro


 

RO MD


 

cedr


Crosscompconnect

Scurt istoric al catedrei

Gr. Baltag, şeful catedrei

A fost înfiinţată în 1965. Pe parcursul anilor în fruntea catedrei s-au aflat: conferenţiarii universitari P. Macarenko (1965-1977), M. Osmotescu (1977-1983), M. Caraman (1983-1988), profesorii universitari Nadejda Grec (1988-1990), V. Mogoreanu (1990-2001), conferenţiari universitari Elena Timofti (2001-2006), V. Tarantai (2006-2009). Din anul 2009 catedra este condusă de conferenţiarul universitar G. Baltag.

La etapa actuală catedra asigură cursurile: Economie agrară, Economia întreprinderii, Statistică, Bazele analizei economice, Analiza economico–financiară a unităţilor agricole, Econometrie, Economie aplicativă, , economia transportului ș.a. Catedra este responsabilă de disciplina Economia sectorului agroalimetar și Economia agrară pentru specialitățile tehnologice.

De la momentul fondării catedra a pregătit 51 doctori în ştiinţe şi 6 doctori habilitaţi. Investigaţiile ştiinţifice, efectuate de colaboratorii catedrei, s-au materializat în 20 monografii, 5 manuale şi peste 1500 lucrări ştiinţifice.

Colaboratorii catedrei și-au adus aportul la elaborarea recomandărilor de organizare a procesului de producție în condițiile economiei de piață, identificarea formelor și mecanismelor de eficientizare a activităților agricole în zona rurală.

În perioada 2012-2013 la catedră se desfășoară Proiectul de Stat cu tema: „Determinarea mărimilor de influență a factorilor asupra modificării eficienții creșterii suinilor pentru carne în condițiile de liberalizare a pieții interne" din cadrul Programului de Stat al AȘM.

Preocupările de cercetare științifică a membrilor catedrei se sistematizează în cadrul direcției de cercetare – Eficiența utilizării resurselor economice din spațiul rural. 


ordinul-republicii
În octombrie 2013
Universităţii Agrare de Stat din Moldova i s-a conferit cea mai înaltă distincție de stat 
„Ordinul Republicii”.

Orarul sunetelor

orarul sunete

pauză de 5 min. între orele perechii și de 15 min între perechi

Erasmus +

erasmus+

engleza

UASM pe Facebook

Hot-Line

Copyright © 2021 Universitatea Agrară de Stat din Moldova
Toate drepturile sunt rezervate.

Designed by Nicolae Daraduda