"Da nobis recta sapere"

Publicații UASM


sa

 

RINA SIMTEX


edrone


 

rural


 
tempus

CRU
logo AUF RVB
agrilida
logoev

sufor


Euraxess


casee logo


TecTNet logou


teachme


fktbum


elevate logo


AG Lab


restart


logo smart

 


erasmus+

 


Centrul Euros

 


casee


 

ceepus logo rgb web


logo smart

 


 CREDO


 

uniclad


 

euagro


 

RO MD


 

cedr


Crosscompconnect

Participarea Universității Agrare de Stat din Moldova la lansarea oficială a proiectelor bilaterale moldo-turcești

 

În perioada 8-12 noiembrie 2020, la invitația Consiliului de Cercetare Științifică și Tehnologică din Turcia – TÜBITAK,  Larisa CAISÎN, prof. univ., dr. hab. șef Departament II, Facultatea de Agronomie, Universitatea Agrară de Stat din Moldova, efectuat o vizită la Ankara, în cadrul unei delegații reprezentative a Republicii Moldova.

Din cadrul delegației au făcut parte: Olga TAGADIUC – director general al Agenției Naționale pentru Cercetare și Dezvoltare a Republicii Moldova; Serghei ZAHARIA – rectorul Universității de Stat din Comrat, UTA Găgăuzia; Viorel BOSTAN - rectorul Universității Tehnice a Moldovei, prof. univ., dr. hab.; Stanislav GROPPA – prorector pentru activități de cercetare, medicină și farmacie, USMF „Nicolae Testemițanu”; Artiom JUCOV – asistent universitar, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”; E.S. Dmitri CROITOR, Ambasador al Republicii Moldova în Republica Turcia; Corina PRIGORSCHI – prim-secretar, Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia.

În cadrul vizitei a avut loc lansarea oficială a proiectelor bilaterale moldo-turcești, la care au participat  Președintele TÜBITAK, dl profesor Hasan Mandal, delegația Republicii Moldova, coordonatorii proiectelor din partea Republicii Turcia și alți oficiali TÜBITAK.

 În următorii 2 ani se vor realiza proiectul bilateral, finanțat de ANCD și TÜBITAK: Strategii inovatoare pentru îmbunătățirea eficacității biologice a unor deșeuri neutilizate și poluante pentru mediu și dezvoltarea acestora ca hrană alternativă și aditivi pentru păsări, coordonatorii proiectului dna  Larisa CAISIN și dl Yavuz GÜRBÜZ.

În context, membrii delegației RM au vizitat Bilkent University, unde s-au întreținut cu rectorul, prof. dr. Abdullah ATALAR, și vice-rectorul, prof. dr. Orhan AYTUR. La Gazi University au purtat discuții la masa-rotundă cu participarea rectorului – prof. dr. Musa YILDIZAu urmat de asemenea și vizite la Hacettepe University și Hacettepe Technopolis, însoțiți de rectorul, prof. dr. Mehmet Cahit GÜRAN, precum și la Ankara University, unde au fost întâmpinați de rectorul, prof. dr. Necdet ÜNUVAR.

 


ordinul-republicii
În octombrie 2013
Universităţii Agrare de Stat din Moldova i s-a conferit cea mai înaltă distincție de stat 
„Ordinul Republicii”.

Erasmus +

erasmus+

engleza

UASM pe Facebook

Hot-Line

Copyright © 2021 Universitatea Agrară de Stat din Moldova
Toate drepturile sunt rezervate.

Designed by Nicolae Daraduda