"Da nobis recta sapere"

Diplomă Dublă

dubla diploma

Publicații UASM


Stiinta-Agricola

 


 

uasm


edrone


rural


RINA SIMTEX

tempus

CRU
logo AUF RVB
agrilida
logoev

sufor


Euraxess


casee logo


TecTNet logou


teachme


fktbum


elevate logo


AG Lab


restart

 


logo smart

cofonded big


erasmus+

 


Centrul Euros


casee

 


ceepus logo rgb web


 

 jeanmon


 

 

logo smart


 CREDO


 

uniclad

 

 

Hot-Line

Vizita Alteţei Sale Regale, Principelui Radu al României la UASM

La 29 septembrie curent, la 82 de ani de la semnarea de către MS Regele Carol al II-lea a Decretului Regal de înfiinţare a Facultăţii de Ştiinţe Agricole cu sediul la Chişinău, Universitatea Agrară de Stat din Moldova a avut onoarea de a-l primi într-o vizită publică de lucru pe Alteţa Sa Regală, Principele Radu al României, însoţit de Ministrul Educaţiei al Romîniei domnul Sorin Cîmpeanu şi domnul Ionuţ Răzvan Teodorescu, preşedintele Consiliului Naţional al rectorilor.

Agenda Înalţilor oaspeti  a inclus întîlnirea cu conducerea Universităţii, vizitarea Muzeului, Oenotecii UASM şi a Facultăţii de Agronomie. Oaspeţii s-au întîlnit şi au discutat cu cadrele didactice şi studenţii Facultăţii de Agronomie. În cadrul discuţiilor cu Ministrul Educaţiei din România a fost abordată problema restabilirii relaţiilor de colaborare din anii 90, cînd profesorii Universităţii noastre aveau posibilităţi largi de a efectua stagii de perfecţionare în universităţile de profil din România.

După vizita Facultăţii de Agronomie, Principele Radu al României a mers la aleea principală a Universităţii, unde a sădit un pom.   

În discursul său din cadrul întîlnirii, Rectorul, acad. Gh. Cimpoieş a remarcat ocazia de excepţie ce i-a revenit Universităţii noastre - vizita cu care ne-a onorat această personalitate marcantă, figură emblematică, care s-a manifestat în viaţa socială, culturală, politică şi ştiinţifică a României, promovînd cultura şi imaginea românilor de pretutindeni.


ordinul-republicii
În octombrie 2013
Universităţii Agrare de Stat din Moldova i s-a conferit cea mai înaltă distincție de stat 
„Ordinul Republicii”.

engleza

UASM pe Facebook

Copyright © 2019 Universitatea Agrară de Stat din Moldova
Toate drepturile sunt rezervate.

Designed by Nicolae Daraduda