"Da nobis recta sapere"

Diplomă Dublă

dubla diploma

Publicații UASM


Stiinta-Agricola

 


 

uasm


edrone


rural


RINA SIMTEX

tempus

CRU
logo AUF RVB
agrilida
logoev

sufor


Euraxess


casee logo


TecTNet logou


teachme


fktbum


elevate logo


AG Lab


restart

 


logo smart

cofonded big


erasmus+

 


Centrul Euros


casee

 


ceepus logo rgb web


 

 jeanmon


 

 

logo smart


 CREDO


 

uniclad

 

 

Hot-Line

Întruniri de succes cu mediul de afaceri (Timac Agro & AUF)

Miercuri, 20 aprilie 2016, în aula H-1, ora 13:30 a fost organizată o întrunire cu genericul „Compania Timac Agro - succes prin antreprenoriat, construiește-ți și dezvoltă cariera în agrobusiness”, organizată de către Agence Universitaire de la Francophonie (AUF) în colaborare cu Compania Timac AgroFacultatea de Horticultură şi Centrul de Reuşită Universitară a UASM.

La întrunire au participat studenții, masteranzii, doctoranzii și profesorii Facultăţilor de Horticultură şi Agronomie.

Decanul Facultăţii de Horticultură, dr., conf. univ. Gheorghe NICOLAESCU, în discursul său, a menţionat despre valoarea acestor întâlniri cu mediul de afaceri, care inspiră studenţilor o speranţă în viitor.

Reprezentantul Companiei Timac Agro – Valeriu MIRCEA, absolvent al USAMV Iaşi, a menţionat mottoul companiei „Învățăm, creăm, reușim!”, a caracterizat oportunitățile pe care le oferă aceasta şi a vorbit despre rolul cunoştinţelor acumulate pe parcursul studiilor. Dl MIRCEA a fost însoţit de 2 tineri angajaţi Oleg CALESTRU, absolventul Facultăţii de Horticultură, actualmente doctorand la catedra de Pomicultură şi Iulia AVORNICESEI, absolventă a USAMV Iaşi.

La finele discursului reprezentaţii Companiei Timac Agro au organizat o tombolă prin extragere secretă, în baza sondajelor de evaluare a întrunirii.

Dl NICOLAESCU a ţinut să mulţumească partenerilor şi a menţionat că prin intermediul AUF anul precedent a fost organizat un tur al vinului în regiunea vitivinicolă Ştefan Vodă, iar în acest an, la fel cu susținerea AUF, se va organiza un tur similar „Aurul sudului” pentru studenţii Facultăţii de Horticultură şi alt tur de vizitare a unor entităţi agricole performante pentru studenţii Facultăţii de Agronomie.

La eveniment a fost prezentă şi directorul Antenei Chișinău a AUF, Dna Roxana ŢURCANU însoţită de Olesea SIMION, responsabilă pe proiecte AUF. Dna ŢURCANU a menţionat că în organizarea acestui eveniment AUF are ca obiectiv facilitarea inserţiei profesionale a tinerilor din Republica Moldova cît şi crearea unor legături durabile între mediul universitar şi cel de afaceri.


ordinul-republicii
În octombrie 2013
Universităţii Agrare de Stat din Moldova i s-a conferit cea mai înaltă distincție de stat 
„Ordinul Republicii”.

engleza

Copyright © 2019 Universitatea Agrară de Stat din Moldova
Toate drepturile sunt rezervate.

Designed by Nicolae Daraduda