"Da nobis recta sapere"

auf francof

Chișinău, 1 februarie 2019

180 de secunde pentru o teză de doctorat

Reprezentanța din Chișinău a Agenției universitare a Francofoniei (AUF), în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova (MECC) și Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare, lansează concursul național « Teza mea de doctorat în 180 de secunde ». Concursul este destinat doctoranzilor și cercetătorilor vorbitori de limbă franceză. Candidaturile pentru participare la concurs pot fi depuse în perioada 1 februarie - 15 aprilie 2019. Câștigătorul concursului va fi determinat în cadrul Finalei naționale care va fi organizată în luna mai.

Concursul este inspirat din Three Minute Thesis (3MT®), conceput de către Universitatea din Queensland, Australia, iar din 2014 se organizează în peste 20 de ţări francofone din lume. Este primul an în care concursul « Teza mea de doctorat în 180 secunde » se organizează în Republica Moldova. Competiţia permite doctoranzilor şi tinerilor doctori în ştiinţe să-şi prezinte subiectele de cercetare în termeni accesibili, unui public divers şi neiniţiat, în limba franceză, în doar trei minute. Concursul își propune popularizarea ştiinţei, iar prin intermediul său publicul larg poate intra în contact cu domeniile de cercetare. În acelaşi timp, competiţia este şi un binevenit exerciţiu de comunicare publică pentru doctoranzi.

Prin lansarea acestui concurs, organizatorii și partenerii își doresc promovarea și dinamizarea cercetării în Republica Moldova, consolidarea dialogului dintre știință și societate precum și valorificarea culturii francofone în mediul universitar din Republica Moldova

Pentru mai multe detalii și modalitățile de participare: aici

Contact presă :

Olesea Simion, Responsabil Comunicare

Telefon : 060664264 ; e-mail : olesea.simion@auf.org

ordinul-republicii
În octombrie 2013
Universităţii Agrare de Stat din Moldova i s-a conferit cea mai înaltă distincție de stat
„Ordinul Republicii”.

engleza