"Da nobis recta sapere"

Publicații UASM


sa

 

RINA SIMTEX


edrone


 

rural


 
tempus

CRU
logo AUF RVB
agrilida
logoev

sufor


Euraxess


casee logo


TecTNet logou


teachme


fktbum


elevate logo


AG Lab


restart


logo smart

 


erasmus+

 


Centrul Euros

 


casee


 

ceepus logo rgb web


logo smart

 


 CREDO


 

uniclad


 

euagro


 

RO MD


 

cedr


Crosscompconnect

Scurt istoric al catedrei

 

Catedra a fost fondată în anul 1940, iniţial sub denumirea de Catedra militară şi de pregătire fizică, iar din anul 1948 – ca catedră de educaţie fizică şi sport, din 1989 – ca catedră de cultură fizică şi sport.

Primul şef al catedrei a fost N. Beskromnov (1948-1950). Ulterior în fruntea catedrei s-au aflat consecutiv S. Gorlenco (1950-1972), E. Kobîleanski (1972-1980), S. Curdov (1980-1984), C. Zgherea (1984-1989), E. Draciov (1989-2004), S.Curdov (2004-2016). Din 2016  catedra este condusă de lectorul superior universitar  E.Draciov.  La momentul de faţă colectivul catedrei include 6 persoane din care 1 lector superior universitar (şef.cat.E.Draciov), 4 lectori universitari (L.Cipilencu, I.Popovici, B.Pişcialnicov, V.Prisăcaru), 1 laborant (V.Modvala).

Catedra de educaţie fizică dispune de stadion cu piste de alergări, sala de jocuri sportive, de lupte şi forţă,  pregătire fizică generală,  şah şi joc de dame,  tenis de masă, terenuri deschise de volei şi baschet. Procesul de antrenamente se desfăşoară la 12 probe de sport: fotbal, baschet, volei, tenisde masă, badminton, şah, joc de dame, fitness, triathlon forţă, judo, lupte marţiale, lupta trînta.

Catedra pe parcursul activităţii a pregătit din rîndurile studenţilor peste 100 de maeştri în sport al URSS, R. Moldova şi de clasă internaţională. Echipele studenţeşti şi ale colaboratorilor Universităţii permanent participă la Campionatele republicane, Universiade, Campionate Europene şi Mondiale.  Selecţionata de sambo a Universităţii cu success a  participat la Campionatele republicane, Europene şi Mondiale, cucerind cele mai înalte locuri pe podium de premiere. Echipa de club a Universităţii la baschet, triplă campioană şi deţinătoarea Cupei Moldovei în divizia Naţională, care pe parcursul multor ani cu succes reprezinta Universitatea în diferite competiţii de rang republican şi Internaţional, participă la Campionatul Moldovei, divizia “A”.  Echipa de fotbal „Un. Agrară”,  medaliată cu bronz la  Campionatul Moldovei divizia „B”, participă la Campionatul mun. Chişinău.

 


ordinul-republicii
În octombrie 2013
Universităţii Agrare de Stat din Moldova i s-a conferit cea mai înaltă distincție de stat 
„Ordinul Republicii”.

Orarul sunetelor

orarul sunete

pauză de 5 min. între orele perechii și de 15 min între perechi

Erasmus +

erasmus+

engleza

UASM pe Facebook

Hot-Line

Copyright © 2021 Universitatea Agrară de Stat din Moldova
Toate drepturile sunt rezervate.

Designed by Nicolae Daraduda