"Da nobis recta sapere"

Publicații UASM


sa

 

RINA SIMTEX


edrone


 

rural


 
tempus

CRU
logo AUF RVB
agrilida
logoev

sufor


Euraxess


casee logo


TecTNet logou


teachme


fktbum


elevate logo


AG Lab


restart


logo smart

 


erasmus+

 


Centrul Euros

 


casee


 

ceepus logo rgb web


logo smart

 


 CREDO


 

uniclad


 

euagro


 

RO MD


 

cedr


Crosscomp



connect

Scurt istoric al catedrei

Catedra  Mecanica şi bazele proiectării face parte din structura Facultătii de Ingineria Agrară şi Transport Auto, care a fost organizată în 2008 în baza catedrei “Rezistenţa materialelor şi bazele proiectării”, fondată în 1952.

Misiunea de bază a catedrei este pregătirea specialiştilor cu studii universitare la specialităţile: Mecanizarea agriculturii, Ingineria şi tehnologia transportului auto, Electrificarea agriculturii, Ingineria mediului, Cadastru şi organizarea teritoriului, Silvicultură şi grădini publice,

Catedra dispune de 5 laboratoare, 3 săli de proiectare, o sală de calculatoare şi 2 birouri de creaţie tehnică, asigurate cu computere moderne şi programe pentru proiectarea asistată de calculator.

Activitatile didactice desfasurate de membrii catedrei ofera studentilor o pregatire de inalta calitate fiind sustinuta de dotari hardware si software de ultima generatie.

Activitatea ştiinţifică se desfăşoară în domeniul elaborării şi implementării machetelor (standurilor), maşinilor şi metodelor de calcul şi de încercări ale pieselor noi şi recondiţionate cu diverse acoperiri, precum şi în direcţia optimizării tehnologiilor de executare a acestora.

La catedră au fost pregătite şi susţinute 2 teze de doctor habilitat şi 20 de doctor în ştiinţe, elaborate 6 monografii, peste 500 lucrări ştiinţifice şi metodice, obţinute cca. 50 de brevete de invenţie.

Catedra întreţine relaţii de colaborare ştiinţifico-didactică cu instituţii de învăţămînt universitar de profil din Franţa, Elveţia, Italia, Belgia, Rusia, Ucraina, Bielarus, Letonia, Estonia, România, precum şi cu colegiile agricole din republică.


ordinul-republicii
În octombrie 2013
Universităţii Agrare de Stat din Moldova i s-a conferit cea mai înaltă distincție de stat 
„Ordinul Republicii”.

Orarul sunetelor

orarul sunete

pauză de 5 min. între orele perechii și de 15 min între perechi

Erasmus +

erasmus+

engleza

UASM pe Facebook

Hot-Line

Copyright © 2021 Universitatea Agrară de Stat din Moldova
Toate drepturile sunt rezervate.

Designed by Nicolae Daraduda