"Da nobis recta sapere"

Publicații UASM


sa

 

RINA SIMTEX


edrone


 

rural


 
tempus

CRU
logo AUF RVB
agrilida
logoev

sufor


Euraxess


casee logo


TecTNet logou


teachme


fktbum


elevate logo


AG Lab


restart


logo smart

 


erasmus+

 


Centrul Euros

 


casee


 

ceepus logo rgb web


logo smart

 


 CREDO


 

uniclad


 

euagro


 

RO MD


 

cedr


Crosscompconnect

Workshop practic „Managementul calităţii biocombustibililor”

Marţi, 17 noiembrie 2015, în cadrul UASM şi-a desfăşurat lucrările primul Workshop practic din ciclul „Managementul calităţii biocombustibililor”, organizat în sprijinul producătorilor de biocombustibili solizi din Republica Moldova. Activitatea a fost organizată de către Laboratorul de biocombustibili solizi din cadrul UASM în parteneriat cu Proiectul Energie şi Biomasă în Moldova, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor  Unite pentru Dezvoltare.

Producătorii de biocombustibili solizi de pe ambele maluri ale Nistrului au făcut cunoştinţă cu standardele internaţionale care reglementează calitatea şi certificarea biocombustibililor solizi, cu metodele de asigurare a calităţii brichetelor şi peletelor de foc pe durata lanţului tehnologic de producere a acestora, cu cele mai recente realizări ştiinţifice obţinute de către oamenii de ştiinţă din cadrul UASM. De asemenea, participanţii au avut posibilitate să facă cunoştinţă cu metodele de testare a biocombustibililor solizi, cu cerinţele minime impuse de către Sistemul European de Calitate ENplus 2011 şi Sistemul Internaţional de calitate ENplus 2015 (ISO) şi cu metodele de asigurare a indicatorilor calitativi stipulaţi în aceste standarde.

Producătorii au discutat despre problemele care există în activitatea lor şi care îngreunează lansarea biocombustibililor autohtoni pe piaţa externă dar şi pe ce-a internă.

În cadrul acestui eveniment, participanţii au vizitat Laboratorul de biocombustibili solizi al UASM şi întreprinderea de producere a peletelor şi brichetelor SRL BIOBRIPIL PLUS, unde au făcut cunoştinţă cu utilajul şi procesul tehnologic de obţinere a peletelor şi brichetelor de foc, tendinţele de perspectivă din domeniu, au făcut schimb de experienţă cu privire la selectarea materiei prime, perfecţionarea procesului de obţinere a combustibililor calitativi etc.


ordinul-republicii
În octombrie 2013
Universităţii Agrare de Stat din Moldova i s-a conferit cea mai înaltă distincție de stat 
„Ordinul Republicii”.

Erasmus +

erasmus+

engleza

UASM pe Facebook

Hot-Line

Copyright © 2021 Universitatea Agrară de Stat din Moldova
Toate drepturile sunt rezervate.

Designed by Nicolae Daraduda