"Da nobis recta sapere"

Publicații UASM


sa

 

RINA SIMTEX


edrone


 

rural


 
tempus

CRU
logo AUF RVB
agrilida
logoev

sufor


Euraxess


casee logo


TecTNet logou


teachme


fktbum


elevate logo


AG Lab


restart


logo smart

 


erasmus+

 


Centrul Euros

 


casee


 

ceepus logo rgb web


logo smart

 


 CREDO


 

uniclad


 

euagro


 

RO MD


 

cedr


Crosscompconnect

Curs de formare continuă în Israel

În perioada 9 mai - 7 iunie 2016, dl Grigorii Batîru, dr. lector universitar la catedra de Biologie vegetală, a participat la cursul de formare continuă  „Bioinformatica şi Biotehnologia: instrumente de azi pentru agricultura de mîine într-o lume a schimbărilor globale de mediu”, organizat de Agenţia Israelului de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare în cadrul Facultăţii de Agricultură, Alimentație şi Mediu „Robert H. Smith” a Universităţii Ebraice din Ierusalim, Școala Internațională de Științe Agricole.

Scopul principal al formării a fost de a promova utilizarea noilor metode biotehnologice în producția agricolă modernă în contextul schimbărilor climatice.

La acest curs au participat 26 de reprezentanţi din 14 țări ale lumii, care pe parcursul a 30 zile au luat cunoştinţă cu aşa subiecte importante precum: biologia moleculară a plantelor, bioinformatica, ameliorarea clasică şi moleculară, interacţiunile microbiene la plante, stresul abiotic ş.a. Instruirea practică s-a realizat în laboratoare specializate, în care participanţii au efectuat diverse lucrări practice privind clonarea, transformarea, analiza genelor, analiza filogenetică, ş.a. Pe parcursul vizitelor în centrele de cercetare şi dezvoltare au luat cunoştinţă cu modul de implementare a inovaţiilor ştiinţifice şi transferul tehnologic.

 


ordinul-republicii
În octombrie 2013
Universităţii Agrare de Stat din Moldova i s-a conferit cea mai înaltă distincție de stat 
„Ordinul Republicii”.

Erasmus +

erasmus+

engleza

UASM pe Facebook

Hot-Line

Copyright © 2021 Universitatea Agrară de Stat din Moldova
Toate drepturile sunt rezervate.

Designed by Nicolae Daraduda