"Da nobis recta sapere"

Publicații UASM


sa

 

RINA SIMTEX


edrone


 

rural


 
tempus

CRU
logo AUF RVB
agrilida
logoev

sufor


Euraxess


casee logo


TecTNet logou


teachme


fktbum


elevate logo


AG Lab


restart


logo smart

 


erasmus+

 


Centrul Euros

 


casee


 

ceepus logo rgb web


logo smart

 


 CREDO


 

uniclad


 

euagro


 

RO MD


 

cedr


Crosscompconnect

ZIUA INTERNAŢIONALĂ A PRIETENIEI LA UASM

La 5 decembrie 2016, în incinta Universităţii Agrare de Stat din Moldova (UASM) a fost organizată Ziua Internațională a Prieteniei. Scopul acestui eveniment a fost familiarizarea  cu cultura și tradițiile țărilor, cetăţeni ai  cărora îşi fac studiile la UASM.

Studenții din Azerbaidjan, China, Israel, România, Ucraina şi Republica Moldova au surprins publicul cu bogăția și diversitatea tradițiilor culinare, au încins manifestarea cu  cântece și dansuri naționale. Înalte performanţe au fost obţinute de către  studenții din Azerbaidjan, care au fost  nevoiţi să iasă în faţa publicului de nenumărate ori cu numerele sale  feerice. Studenţii din Azerbaidjan au fost susţinuţi şi sprijiniţi  de către Consilierul Ambasadei Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, Ilham AGHAYEV şi Președintele Congresului azerbaidjenilor  din Republica  Moldova Vugar  NOVRUZOV, care a prezentat o serie de cărți şi a oferit  universităţii o bursă pentru cel mai bun student UASM.

Republica Moldova a fost prezentată de către studenții specialităţii  Turism ai UASM, care au fost sprijiniţi de Svetlana LAZĂR, președintele Asociației Naționale de Dezvoltare  Rurală și Turismul Cultural (ANTREC).

La eveniment, de asemenea, au participat: Snezhana BLAGOIEVA, Înalt Consilier UE pentru dezvoltarea Rurală şi Agricultura; Tatyana IVANOVA, reprezentant al Universităţii de Ştiinţe Aplicative  din Praga, Republica Cehă;  Daniela DRĂGALIN, reprezentant al Ambasadei Republicii Cehe în Republica Moldova; Victoria BUTMALAI, reprezentant al Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană din cadrul Ministerului Educației al Republicii Moldova; Radu MUNTEANU, reprezentant al departamentului de combatere a migrației ilegale, Biroul Migraţie şi Azil.

O adevărată surpriză a fost evaluarea trupei de muzică rock „55 (Cincizeci şi cinci)”.

Organizatorii și conducătorii evenimentului au fost: Viorel ȘTIRBU, precum și studenți specialităţii Business și administrare, studii în limba engleză: Ștefan APOSTOLși Ana VÎRLAN, care au fost susținuţi de Organizația de Guvernare Studențească (SAS), Sindicatul Studenţesc și Departamentul Relații Internaționale al UASM.


ordinul-republicii
În octombrie 2013
Universităţii Agrare de Stat din Moldova i s-a conferit cea mai înaltă distincție de stat 
„Ordinul Republicii”.

Erasmus +

erasmus+

engleza

UASM pe Facebook

Hot-Line

Copyright © 2021 Universitatea Agrară de Stat din Moldova
Toate drepturile sunt rezervate.

Designed by Nicolae Daraduda