"Da nobis recta sapere"

Publicații UASM


sa

 

RINA SIMTEX


edrone


 

rural


 
tempus

CRU
logo AUF RVB
agrilida
logoev

sufor


Euraxess


casee logo


TecTNet logou


teachme


fktbum


elevate logo


AG Lab


restart


logo smart

 


erasmus+

 


Centrul Euros

 


casee


 

ceepus logo rgb web


logo smart

 


 CREDO


 

uniclad


 

euagro


 

RO MD


 

cedr


Crosscompconnect

Reuniune on-line a Consorțiului eDrone

In perioada 08-09 octombrie 2020 echipa de implementare a Proiectului eDrone a participat la Reuniunea consorțiului proiectului Educational for drone (eDrone).

Reuniunea a fost organizată online, de către partenerul de proiect, Universitatea de Stat din Tbilisi, Georgia. Sesiunile de lucru au întrunit reprezentații celor 17 universități partenere de proiect.
Participanții la reuniune au fost salutați de către Prof. Pasquale Daponte și Francesco Lamonaca, reprezentanții UNISANNIO, coordonatorul internațional de proiect, de către Lasha Saghinadze, prorector al Universității de Stat din Tbilisi și Lika Ghlonti – șeful Oficiului național Erasmus+, în Georgia.
La deschiderea evenimentului au prezentat rapoarte științifice: Akaki Maisaia, șef al Departamentului Agenției de Aviație Civilă din Georgia: ,,State Regulations of Drones in Georgia”, și Salome Khachiauri, Agenția pentru inovare și tehnologie Geogria: ,,Governmental support for Startups”.
Prof. Pasquale Daponte în numele coordonatorului de proiect – UNISANNIO, a prezentat rezultatele principale obținute în cadrul proiectului eDrone.
Un interes sporit au trezit prezentările domnului Davit Chechelashvili, Universitatea de Stat Ilia, Tbilisi și Teona Chachua, co-fondator și director companiei Copter, consacrate principalelor provocări în relațiile „Mediu academic - Afaceri“ și dezvoltării industriei dronelor în Georgia. Alte probleme abordate în cadrul întrunirii au vizat: tendințele aplicațiilor civile ale dronelor, utilizarea dronelor în scanarea 3D, provocările în construcția dronelor în Georgia.
Un subiect aparte al reuniunii l-a constituit estimarea activității oficiilor naționale ,,Educația pentru drone”, în țările partenere, care au avut misiunea acreditării și organizării cursurilor privind dronele civile. Reprezentanții Universității de Stat din Moldova, (dl F. Paladi și Tatiana Bulmaga), Universității de Stat din Tbilisi, Georgia, (Natia Giorgadze, Prof. Giorgi Jibuti, Beqa Goginava, Givi Janibegashvili și alt), Universității Naționale Politehnice din Armenia, or. Erevan (Grigor Babayan), s-au împărtășit cu experiența organizării și desfășurării acestei activități.
Participanții la reuniune au avut posibilitatea de a participa la o excursie virtuală în Oficiul național ,, Educație pentru drone”, al Universității de Stat din Tbilisi.
În cadrul Reuniunii, membrii consorțiului au discutat chestiuni legate de efectele pandemiei coronavirus asupra activităților în cadrul proiectului eDrone, starea de artă a livrărilor în: Armenia, Belorus, Georgia, Moldova. De asemenea, s-a reiterat faptul că situația politică din Belorus și Armenia, a îngreunat realizarea proiectului, de aceea a fost adresată solicitarea către Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) privind prelungirea perioadei de eligibilitate a proiectului până în februarie 2021.
În contextul finalizării proiectului (14.10.2020), reprezentantul Agenției Executive pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA), dna France Dantin, a apreciat rezultatele preventive a proiectului, a pus în discuție managementul proiectului, diseminarea eficientă a rezultatelor, aspecte financiare, sustenabilitatea proiectului.
A prezentat principalele aspecte privind întocmirea corectă și remiterea în termenii stabiliți a rapoartelor: tehnic și financiar, a răspuns la întrebările adresate de către participanții la reuniune.
În final, prof. Pasquale Daponte și Francesco Lamonaca, au făcut recomandările de rigoare, au enunțat calendarul de prezentare a documentelor finale pentru închiderea cu succes a proiectului, au răspuns la întrebările participanților.
Pentru mai multă informație referitoare la activitățile proiectului eDrone, vă rugăm să accesați pagina de Facebook a proiectului https://www.facebook.com/eDroneProject


ordinul-republicii
În octombrie 2013
Universităţii Agrare de Stat din Moldova i s-a conferit cea mai înaltă distincție de stat 
„Ordinul Republicii”.

Erasmus +

erasmus+

engleza

UASM pe Facebook

Hot-Line

Copyright © 2021 Universitatea Agrară de Stat din Moldova
Toate drepturile sunt rezervate.

Designed by Nicolae Daraduda