"Da nobis recta sapere"

Publicații UASM


sa

 

RINA SIMTEX


edrone


 

rural


 
tempus

CRU
logo AUF RVB
agrilida
logoev

sufor


Euraxess


casee logo


TecTNet logou


teachme


fktbum


elevate logo


AG Lab


restart


logo smart

 


erasmus+

 


Centrul Euros

 


casee


 

ceepus logo rgb web


logo smart

 


 CREDO


 

uniclad


 

euagro


 

RO MD


 

cedr


Crosscompconnect

Program de eficientizare a cunoașterii termenilor de specialitate în limba română pentru studenții UASM

 

Relațiile dintre facultatea de Cadastru şi Drept a UASM şi facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului a Universităţii Tehnice “Gh. Asachi”, Iaşi, stabilite încă din anul 1996 se dezvoltă cu succes. În cadrul acestei colaborări are loc mobilitatea academică a cadrelor didactice şi a studenţilor, participarea la activităţile diferitelor forumuri ştiinţifice, schimburi de literatură ştiinţifică şi didactică, participare la alte activităţii dedicate aniversării anumitor evenimente istorice. Astfel în ultimii ani, 6 profesori ai facultăţii de Cadastru şi Drept au efectuat stagii de perfecţionare de o săptămînă la TUIAŞI, studenţii nostri în cadrul Programului ERASMUS+ au participat la realizarea practicii didactice  pe domeniul cadastru la UTIAŞI şi la un workshop pe tematica cartografiei digitale versus cartografia analogică la Universitatea din Bucureşti. Anual profesorii noștri participă la Conferinţa ştiinţifică internaţională “GEOMAT”, iar profesori ai TUIASI la Conferințele ştiinţifice organizate la UASM.

Aceasta tradiţie bună a fost prelungită şi anul curent, când TUIASI a câştigat un proiect cu titlul "Program de eficientizare a cunoașterii termenilor de specialitate în limba română pentru studenții UASM Chișinău", înregistrat cu nr. DRRM/P/183/21.09.2020 şi având ca aplicant TUIASI și ca parteneri - Universitatea Agrară de Stat din Moldova, Facultatea de Cadastru și Drept şi Biblioteca Republicană Științifică Agricolă. Proiectul se va desfășura în perioada noiembrie - decembrie 2020 şi se adresează în principal studenților de la programele de studii Cadastru și organizarea teritoriului şi Evaluarea şi dezvoltarea imobilului de la Ciclul I - licență și Ciclul II – master. Valoarea proiectului finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova este de 25.295 lei(RON)și are o contribuție a TUIASI de 5% (1264,75 lei(RON), rezultând valoarea totală a proiectului de 26.559,75 lei(RON).

Proiectul actual cuprinde două activități principale:

  1. Achiziționarea unui număr de 300 cărți de specialitate în limba română, din domeniile: Inginerie geodezică și Evaluării bunurilor imobiliare, pentru a suplini o lipsă acută de cărți de specialitate în limba română la Biblioteca Republicană Științifică Agricolă, pentru studenții facultății de Cadastru și Drept.
  2. Susținerea a două cursuri on-line pentru studenții de la licență și master la disciplina "Evaluarea bunurilor imobiliare 1 şi 2"(care este prezentă în planurile de învățământ ale ambelor facultăți din Iași și Chișinău, pe parcursul a 70 de ore, şi, respectiv, un curs nou despre utilizarea unei tehnologii moderne (drone) - cu titlul "Utilizarea dronelor în domeniul cadastrului și organizării teritoriului", cu o durată de 10 ore.

Aceste două cursuri au stârnit interes în rândul studenţilor altor facultăţi – de Agronomie; Horticultură, Inginerie Agrară şi Transport Auto, în total s-au înscris pentru audiere cca 100 de sudenţi.

 


ordinul-republicii
În octombrie 2013
Universităţii Agrare de Stat din Moldova i s-a conferit cea mai înaltă distincție de stat 
„Ordinul Republicii”.

Erasmus +

erasmus+

engleza

UASM pe Facebook

Hot-Line

Copyright © 2021 Universitatea Agrară de Stat din Moldova
Toate drepturile sunt rezervate.

Designed by Nicolae Daraduda