"Da nobis recta sapere"

Publicații UASM


sa

 

RINA SIMTEX


edrone


 

rural


 
tempus

CRU
logo AUF RVB
agrilida
logoev

sufor


Euraxess


casee logo


TecTNet logou


teachme


fktbum


elevate logo


AG Lab


restart


logo smart

 


erasmus+

 


Centrul Euros

 


casee


 

ceepus logo rgb web


logo smart

 


 CREDO


 

uniclad


 

euagro


 

RO MD


 

cedr


Crosscompconnect

Diploma Guvernului și diploma Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a fost conferită celor mai remarcabile femei care activează în domeniile cercetării și inovării

 

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeilor și Fetelor din domeniul Științei și pentru activitate prodigioasă și contribuție substanțială la dezvoltarea științei și promovarea rezultatelor remarcabile în domeniul cercetării și inovării, ministrul Lilia Pogolșa a decernat diploma Guvernului Republicii Moldova și diploma de onoare a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, celor mai remarcabile femei care activează în domeniile cercetării și inovării. Evenimentul s-a desfășurat în format online.

Ministrul Lilia Pogolșa a menționat că anul 2020 a fost special pentru întreaga omenire – pandemia virusului COVID-19 ne-a demonstrat tuturor importanța științei în combaterea provocărilor determinate de noul virus. În context, oficialul a dorit tuturor doamnelor și domnișoarelor care activează în domeniile cercetării și inovării multă sănătate, tenacitate și succes.

Două diplome au fost decernate colaboratoarelor Universității Agrare de Stat din Moldova:

Diploma Guvernului – doamnei dr. hab., profesor universitar Larisa CAISÎN;

Aria de interes științific – managementul creșterii, nutriției și alimentației animalelor și păsărilor, tehnologii avansate în obținerea și controlul produselor furajere și siguranța produselor agroalimentare.

Autoare a peste 190 de lucrări științifice, inclusiv 5 manuale și 10 brevete de invenție.

Diploma de onoare a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării – doamnei dr. hab., profesor universitar  Aurelia LITVIN.

Aria de interes științific – managementul exportului de produse agroalimentare,  dezvoltarea  durabilă a sectorului  agroalimentar,  dezvoltarea Învățământului Agrar  prin promovarea competențelor şi a culturii antreprenoriale.

Autor a  - 150 de lucrări științifice, dintre care: 1 manual, 5 monografii, 40 lucrări metodice. A pregătit 3 doctori în științe economice și 1 doctor habilitat în științe economice.

Menționăm că, Ziua internațională a femeilor și fetelor cu activități în domeniul științei se marchează anual la 11 februarie, începând cu 2016. Obiectivul principal al acestei sărbători este de a încuraja femeile să participe activ în toate domeniile științei, tehnologiei și inovației.

 


ordinul-republicii
În octombrie 2013
Universităţii Agrare de Stat din Moldova i s-a conferit cea mai înaltă distincție de stat 
„Ordinul Republicii”.

Erasmus +

erasmus+

engleza

UASM pe Facebook

Hot-Line

Copyright © 2021 Universitatea Agrară de Stat din Moldova
Toate drepturile sunt rezervate.

Designed by Nicolae Daraduda