"Da nobis recta sapere"

Publicații UASM


sa

 

RINA SIMTEX


edrone


 

rural


 
tempus

CRU
logo AUF RVB
agrilida
logoev

sufor


Euraxess


casee logo


TecTNet logou


teachme


fktbum


elevate logo


AG Lab


restart


logo smart

 


erasmus+

 


Centrul Euros

 


casee


 

ceepus logo rgb web


logo smart

 


 CREDO


 

uniclad


 

euagro


 

RO MD


 

cedr


Crosscompconnect

Stabilirea relațiilor de cooperare moldo-turcă în domeniul agriculturii

 

În data de 2 martie 2021, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova  în comun cu Ministerul Agriculturii și Silviculturii al Republicii Turcia a organizat o sesiune de informare și  schimb de experiență, la care au avut onoarea să fie invitați și reprezentații  Universității Agrare de Stat din Moldova.

La sesiunea de informare și schimb de experiență s-au reunit cercetătorii științifici din Republica Moldova și Republica Turcia, pentru a prezenta cele mai bune rezultate obținute în cadrul proiectelor științifice și a-și consolida cooperarea în domeniul agriculturii. Universitatea Agrară de Stat  din Moldova a fost prezentată la această ședință de  către Dr., hab., prof.univ. Larisa CAISÎN și Dr., conf.univ. Ananie PEŞTEANU. Evenimentul a reunit reprezentanți ai guvernului turc, ai mediului diplomatic și ai instituțiilor de cercetare și de învățământ cu profil agricol.

Evenimentul științific a fost constituit din cinci panele de discuții tematice: cooperarea în domeniul creșterii animalelor; cooperarea în domeniul productivității culturii de porumb; cooperarea în sectorul sănătății plantelor; cooperarea în domeniul semințelor, răsadurilor și solului; cooperare în sectorul acvaculturii.

 Doamna Dr., hab., prof.univ. Larisa CAISÎN a prezentat o comunicare științifică cu tematica „Producția și calitatea silozurilor preparate în condițiile existente în Republica Moldova”, menționând despre situația bazei furajere la nivel național și despre particularitățile de  preparare a nutrețurilor murate.

În cadrul ședinței au  fost  înaintate propuneri de colaborare științifică bilaterală.

 


ordinul-republicii
În octombrie 2013
Universităţii Agrare de Stat din Moldova i s-a conferit cea mai înaltă distincție de stat 
„Ordinul Republicii”.

Erasmus +

erasmus+

engleza

UASM pe Facebook

Hot-Line

Copyright © 2021 Universitatea Agrară de Stat din Moldova
Toate drepturile sunt rezervate.

Designed by Nicolae Daraduda