"Da nobis recta sapere"

Publicații UASM


sa

 

RINA SIMTEX


edrone


 

rural


 
tempus

CRU
logo AUF RVB
agrilida
logoev

sufor


Euraxess


casee logo


TecTNet logou


teachme


fktbum


elevate logo


AG Lab


restart


logo smart

 


erasmus+

 


Centrul Euros

 


casee


 

ceepus logo rgb web


logo smart

 


 CREDO


 

uniclad


 

euagro


 

RO MD


 

cedr


Crosscompconnect

Ședința de lucru a proiectului CONNECT

 Cofonded

În  data de 13.04.2021 în format on-line a demarat prima ședință  de lucru  a proiectului „Connecting universities-industry through smart entrepreneurial cooperation and competitive intelligence of students in Moldova, Georgia and Armenia (CONNECT)”, co-finanțat de UE prin programul Erasmus+.

Elena SIMCIUC , coordonatoarea proiectului,  a condus ședința și a enumerat principalele activități, care trebuie să fie  realizate în proiect. În cadrul ședinței s-a discutat despre:

  1. Pachetul de lucru 2 - activitatea 2.3. Programul  de formare (elaborat de partenerii UE), Acest program va conține 4 cursuri și anume: dezvoltarea abilităților artistice ; dezvoltarea abilităților digitale și predarea digitală în mediul universitar.
  2. Pachetul de lucru 2 - activitatea 2.1. Raportul integrat de finanțare (sondaj de evaluare pentru studenți, personal academic, antreprenori), Cursurile selectate ar trebui să rezulte din 3 chestionare, autoevaluarea IÎS din parteneriatul Estic și experiența comună care va fi acumulată în timpul viitoarelor vizite de studiu. Vor fi elaborate 3 chestionare. Fiecare chestionar  va include nu mai mult de 15 întrebări, de preferință închise. Primul chestionar va evalua punctul de vedere al personalului academic care  are legătură  cu studiile în domeniul  antreprenoriatului și performanțele sale, care au loc în cadrul universităților partenere din Moldova (MD), Armenia (AM) și Georgia (GE). Al doilea chestionar va evalua punctul de vedere al companiilor și modul în care acestea văd studiile antreprenoriale extracurriculare și performanța acestuia,  realizată de instituțiile de învățământ superior, metode moderne de predare, care ar trebui să  îmbunătățească capacitățile studenților (de exemplu: cunoștințe de bază, comunicare, auto-exprimare și abilități digitale) . Cel de-al treilea chestionar va evalua punctul de vedere al studenților care intră în contact cu studiile antreprenoriale și a performanței acestora , dar  și al studenților,  care nu au în programul de studii antreprenoriale, dar care doresc să obțină cunoștințe în aceste domenii.
  3. Pachetul de lucru 3 - activitatea 3.1. și 3.2.Echipamentul și amenajarea spațiului Smart Caffe.  Este foarte important ca Camera foto și video să fie incluse în lista de echipamente. Listele noi fi trimise la  vor fi trimise ofițerului EACEA pentru aprobare .

Coordonatorul instituțional UASM, Elena SCRIPNIC împreună cu echipa de implementare a proiectului  au participat la ședința de lucru, menționând importanța de implementare a acestuia, care reprezintă  o continuitate a Proiectului SMART, nr. 585620-EPP-1-2017-1-EL-EPPKA2-CBHE-JP, care deja se implementează la UASM și în cadrul căruia a fost deschis spațiul co-creativ SMART Caffe.

Proiectul CONNECT este implementat cu suportul UE prin intermediul programului Erasmus+.

 


ordinul-republicii
În octombrie 2013
Universităţii Agrare de Stat din Moldova i s-a conferit cea mai înaltă distincție de stat 
„Ordinul Republicii”.

Erasmus +

erasmus+

engleza

UASM pe Facebook

Hot-Line

Copyright © 2021 Universitatea Agrară de Stat din Moldova
Toate drepturile sunt rezervate.

Designed by Nicolae Daraduda