"Da nobis recta sapere"

Публикации ГАУМ

sa

 

RINA SIMTEX


edrone


 

rural


 
tempus

CRU
logo AUF RVB
agrilida
logoev

sufor


Euraxess


casee logo


TecTNet logou


teachme


fktbum


elevate logo


AG Lab


restart


logo smart

 


erasmus+

 


Centrul Euros

 


casee


 

ceepus logo rgb web


logo smart

 


 CREDO


 

uniclad


 

euagro


 

RO MD


 

cedr


Crosscompconnect

Participarea studenților UASM la Hackathon-ul internațional SMART

 

Hak.png

În perioada 2-3 septembrie 2021, studenții UASM au participat la Hackathon-ul internațional SMART, promovat în cadrul proiectului 585620-EPP-1-2017-1- EL-EPPKA2-CBHE-JP Fostering university-enterprise cooperation and entrepreneurship of students via SMART Caffes/SMART din cadrul programului european ERASMUS+.

Evenimentul a fost organizat online, în limba engleză, cu participarea studenților din Moldova, Armenia și Belarus și a avut în calitate de organizator și facilitator Universitatea de Management din Varna, Bulgaria.

În cadrul Hackathon-ului tinerii au avut sarcină de a oferi soluții inovative pentru compania Albena JSC, Albena, Bulgaria, axate pe una dintre următoarele direcții:

  • proiectarea și dezvoltarea de noi produse sau servicii pentru a răspunde provocărilor legate de COVID-19;
  • pătrunderea pe noi piețe, ca urmare a prăbușirii record a vânzărilor din cauza pandemiei și a restricțiilor de călătorie aferente COVID-19;
  • managementul talentelor și păstrarea angajaților în sectorul turistic în perioada de pandemie;
  • proiectarea de noi strategii de comunicare și promovare, pentru a diminua impactul negativ al COVID-19 asupra businessului.

Universitatea Agrară de Stat  din Moldova  a fost reprezentată la eveniment de către  4  beneficiari ai Școlii de antreprenoriat și anume:

  1. Lisnic Cristian, student ciclul II, BA
  2. Bicu Alexandra, studentă ciclul I, BA
  3. Marineac Constantin, student ciclul I, Horticultura
  4. Bulatovici Cristina, studenta ciclul II, BA

La eveniment au mai participat membrii echipei de implementare a Proiectului SMART: Elena SIMCIUC, coordonatorul instituțional, Svetlana PETRASCU, membru, A.Litvin, prof.univ, A.Zbanca, conf univ și Olesea Cojocaru, conf. univ.

Hackathon-ul online a fost organizat la nivel de consorțiu și a avut ca scop prezentarea și promovarea capacităților de inovare deschisă dezvoltate la cele 7 Instituții de învățământ superior din cele 3 țări ale Parteneriatului Estic ca urmare a operațiunii pilot a proiectului SMART. Evenimentul online a durat două zile, studenții din cele 7 Instituții de învățământ superior au făcut schimb de idei cu colegii în cadrul sesiunilor de breakout, încurajându-se astfel creativitatea, competențele de analiză critică și abilitățile de lucru în echipă. În plus, participanții au primit asistență online de la mentori cu experiență profesională atestată în domeniul companiei, dezvoltând astfel cunoștințele profesionale. Mai mult decât atât, hackathon-ul a implicat studenții participanți într-o activitate de formare pe scară largă, promovând învățarea prin realizare, îmbunătățind astfel abilitățile lor practice și cunoștințele despre modelul de afaceri și inovare deschisă. În cele din urmă, participanții au avut ocazia să lanseze soluțiile găsite în perioada hackathon-ului, având acces la platformă pentru a-și promova abilitățile și competențele.

Proiectul SMART este coordonat de Universitatea Internațională Elenă (IUH), în parteneriat cu Universitatea Agrară de Stat din Moldova, și are un total de 15 entități asociate proiectului (12 instituții de învățământ superior, 3 ONG) și mai mulți parteneri asociați. Proiectul are durata de 48 de luni (în perioada 15-10-2017 – 14-10-2021).

Mai multe detalii despre proiectul SMART găsiți pe pagina oficială a proiectului

SMART CHANNELS: https://smartchannel.org/

 


ordinul-republicii
В октябре 2013 года
Государственный Аграрный Университет Молдовы был награжден высшей наградой государства 
"Орденом Республики".

 

Двойной диплом

dubla diploma

engleza

UASM pe Facebook

Hot-Line

Copyright © 2021 Государственный аграрный университет Молдовы
Все права защищены.

Designed by Nicolae Daraduda